Почетком децембра воз и до Лазаревца

Вести

Дана 25.09.2019. године директор ЈКП „Београдски метро и воз“ Станко Кантар, присуствовао је састанку  са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, представницима града Београда, “Инфраструктуре железнице Србије”, “Србија воза”, “Србија карга”, “Железнице Србије а. д.” и Саобраћајног института ЦИП.

Разговорало се о даљим припремама за релизацију пројекта изградње београдског метроа, као и о плановима за даљи развој БГ воза.

На састанку је речено да је, после увођења линије БГ воза која саобраћа до Младеновца, од 15. децембра планирано и увођење линије за Лазаревац, а разматрано је и увођење нових линија БГ воза, изградњу нових стајалишта и уређење постојећих стајалишта БГ воза.

Заменик градоначелника Горан Весић, истакао је, да је циљ да се сваки део Београда повеже са центром града, односно да се после Младеновца направи директна веза БГ воза и за грађане Лазаревца и Барајева.

На састанку је такође разматрана припрема планске и техничке документације за изградњу београдског метроа, као и планови за развој логистичких центара на територији Београда.

Штампа