Одржане радионице за припрему документације за Уговор за изградњу и испоруку возних средстава за прву фазу линије 1 метроа

Прве у низу радионица у оквиру припреме неопходне пратеће документације за потписивање Уговора за изградњу и испоруку возних средстава за прву фазу линије 1 метро система у Београду одржане су током претходна два дана у ЈКП „Београдски метро и воз“ са партнерима из француске компаније Алстом.

Током првог циклуса радионица вршено је усаглашавање техничких детаља у вези са будућим функционисањем система. Радионици су присуствовали и пројектантски тим ангажован за израду идејног пројекта београдског метроа, француско предузеће Ежис рејл и представници конзорцијума две европске компаније, немачког Дојче Бана и француске Систре, као пројектних менаџера прве линије и депоа за београдски метро.
Алстом је реномирана компанија, присутна у Србији више од 10 година, и нуди широк спектар опреме и услуга, од изградње брзих возова, метроа, трамваја и е-аутобуса до интегрисаних система, инфраструктуре, сигнализације и решења за дигиталну мобилност. ЈКП „Београдски метро и воз“и Секретаријат за јавни превоз града Београда са Алстомом су почетком марта ове године већ потписали Уговор о пружању услуга кроз који ће бити припремљена документацију у вези метро система као целине, од значаја најпре за изградњу депоа, а затим и за изградњу целе линије 1 метроа. Овај документ представља и припрему за главни уговор кроз који ће Алстом извршити пројектовање, изградњу и пуштање у рад транспортних система београдског метроа.


Штампа